söndag 1 november 2009

Helgen som gick …

flög förbi, för fort som vanligt. I fredags städades det, vi var inne i Gnesta och köpte ansiktsfärg. Barnen skrev brev till tomten, det är en gammal tradition vi haft sen vi var små jag och min syster. Kvällen innan all helgona skriver man en önskelista som man sen går ut och gömmer under en sten i trädgården, under natten kommer tomtens små nissar och hämtar alla barnens önskelistor så att tomten vet vilka klappar han skall göra till jul. Det fina är att breven även kommer tillbaka på julafton tillsammans med ett paket. Och mycket riktigt, tidigt lördag morgon var breven till tomten borta!


Sen flög lördan förbi i flygande fläng, knappt var frukosten inmundigad innan första ansiktet målades. Astrid valde att vara tiger medans Elsa ville vara katt. Under dagen målades det både vampyrer, döskallar, prinsessor och ännu mer katter. Kl var 8.30 när våra tjejer skulle ut och trick or treata i Norrby, inte en själ var ju vaken då.


Sen hem till Jenny, Cornelia och Julia på fika, promenad, lunch och mer fika kl var middagsdax när vi väl kom hem. Då hade min kära make målat färdigt sänggaveln. Han är bäst!

Söndagen tillbringades ut med lillsis, vi gjorde mosshjärtan för glatta livet. Mamma och pappa var förbi och utfodrade hela byn och Susanna kom hit och klippte till Magnus och pappa. (Björn och barnen var med även dom)

Magnus lyckades klämma sitt finger så illa när han hjälpte Gunnar att bära ett kassaskåp, vi vet inte om det är av, men det är banne mig helt platt (ja inte längre för nu är det svullet till dubbel storlek …) Det blir lugnt med snickeriet ett tag fram över, usch stackarn.


Nu är det lugnt i huset, så när som på Elsa som sjunger gonattvisor för sig själv i sängen. Astrid sover redan. Det blir en lugn och skön söndag kväll, helgen går alltid för fort …

Trevlig Söndag kväll!

2 kommentarer:

mary sa...

Mkt märkligt det där med tomten.... Hur vet han vilken sten han skall leta under hos alla barn???

Har du ngn snabb beskrivning på hur du gör din hjärtan???
Kram från Hölö

Cathis sa...

Duktig du är vännen! Ser fram emot att göra flera. Ses snart!
Kramen!