fredag 15 maj 2009

Växtvärk ...

"Växtvärk är periodiska, djupa smärtor som oftast kommmer från lår och knän, men kan också komma från fotled och armar. Typiskt börjar smärtorna vid sängtid eller om natten, där barnen vaknar upp och gråter. Ett anfall kan vara 10 - 15 minuter. Växtvärk uppträder hos 15 - 25% av barn i åldern 3 - 12 år. "
Astrid hade så ont i natt stackarn, 3:e gången nu som hon klagar på växtvärk, minns själv att jag i perioder hade så ont som liten och tycker så synd om henne. Kom in till oss i natt och ville att benen skulle sluta växa för det är inget roligt när det gör ont, lilla skruttan. Efter en stund släppte det och då ville hon tillbaka till sin egen säng :) Tänk att ingen av tjejerna kan ligga i vår säng en längre stund, dom precis som vi gillar att ha space omkring sig när man ska sova. M lilgger längst bort på sin sida och jag längst bort på min. Vi skulle gott och väl kunna ha en 110 säng istället för 180!

Dax att väcka Astrid för lite frukost innan dagis. Idag är en bra dag, inget trängandes i trafiken utan jobb hemifrån. Skönt!

Inga kommentarer: